České dráhy zlevní jízdné o 25%

ČD 814 Regionova

Na čtyřech desítkách vedlejších železničních tratí už cestující nepotřebují věrnostní kartu Českých drah – dopravce jim dá čtvrtinovou slevu z jízdného i bez ní. Mezi vybranými úseky je i ten z Teplic do Lovosic.

Dávat na vybraných tratích slevu i cestujícím, kteří nemají In-kartu, se rozhodly České dráhy v obavě, aby kraje méně vytížené tratě nezrušily. To se v minulých letech lokálkám stávalo – krajské úřady, které na nich objednávají provoz, poukazovaly na nedostatek cestujících v kombinaci s rostoucími náklady. Dopravu na lokálkách v minulosti přestaly objednávat například úřady v Jihočeském, Královéhradeckém, Ústeckém kraji či v Kraji Vysočina. ČD předpokládají, že se to může snadno přihodit i na dalších místech. „Dříve či později přijde na řadu otázka, zda na takových tratích nemá být doprava zastavena. Pokud ale existuje potenciál cestující do vlaků přilákat, je správné to nejdříve prověřit. Navíc vybíráme tratě, kde by mohlo dojít ke zlepšení služby například zrychlením spojení nebo nasazením kvalitnějších vozidel,“ poukázal ředitel drážního Odboru regionální dopravy Ivo Toman.

Slevy jsou zaměřeny především na cestující, kteří dosud vlaky příliš často nevyužívali. Na ty věrné tentokrát dráhy zapomněly. „Akční nabídka platí na jednosměrné nebo zpáteční jízdenky mezi stanicemi ležícími na vyhlášených tratích,“ uvedl mluvčí drah Radek Joklík s tím, že slevy neplatí pro jízdenky vydané na delší trasy zasahující i mimo vyhlášenou trať, za nižší cenu se neprodávají ani traťové jízdenky.

TRATĚ SE SLEVOU 25% I BEZ IN-KARTY:

Ústecký kraj:

  • Rybniště–Rumburk
  • Rumburk–Dolní Poustevna
  • Rumburk–Staré Křečany
  • Zahrady u Rumburka–Mikulášovice dolní nádraží
  • Lovosice–Teplice v Čechách
  • Ústí nad Labem hl. n.–Úpořiny–Bílina
  • Most–Moldava v Krušných horách

Tratě se slevou v ostatních krajích

Autor:
www.ceskatelevize.cz

Napiš komentář

Napsat komentář