MHD v Bílině čekají další změny

ev. č. 456 - 5. 4. 2012 - MHD Bílina | © Jan Grill

V říjnu tohoto roku došlo ke změně autobusových linek MHD v Bílině a k posílení spojů. Nyní po připomínkách občanů dojde na další menší změny.
Podle vedoucího odboru dopravy města Bíliny, M. Jedličky lidé sice ocenili, že se nyní dostanou autobusem na hřbitov i do Chudeřic za prací ale vadilo jim, že autobus nezajíždí k nádraží.
Jedlička vysvětlil, že když došlo k rozšíření dosahu místní hromadné dopravy, bylo třeba zase některé zkrátit, aby se dopravce vešel do potřebných finančních možností města. To se však občanům nelíbilo a tak odbor dopravy bílinské radnice s dopravcem, (firmou VT Teplice) nakonec domluvil úpravu tak, aby bylo vyhověno všem připomínkám a přitom nenarostly náklady. Změny vsupují v platnost 9. prosince 2012. Počínaje tímto datem budou autobusy místní MHD zajíždět i na nádraží a v sídlišti U Nového nádraží vznikne nová zastávka.
Další výraznou změnou bude také přesun zastávky u PENNY marketu, kde na straně u hasičské zbrojnice budou nově vybudovány dvě zastávky, pro „oba směry“. Zastávka naproti již pro potřeby MHD sloužit nebude.
Podrobnosti a jízdní řády linek MHD Bílina naleznete na webu dopravce- (zde).

Autor:
iteplice.cz
MHDTeplice.cz (upraveno)
aktualizováno 22. 11.

2 komentářů

2 komentářů k MHD v Bílině čekají další změny


  1. A jak to v Bílině mají s vozovým parkem a řidičema? Jsou tamní a garážujou v Bílině, nebo snad jezdí na linky od nás z Teplic? (narážím na ekonomiku provozu – vožení vzduchu, jako když u nás jede z garáží prázdnej bus až do Hrobu a teprve od tamtud začíná linku a vozí lidi, nebo když prázdnej krátkej trolejbus jede kolem 13. hodiny z Tolstého do vozovny a mezitím vyjede jinej prázdnej dlouhej do Řetenic)

Napsat komentář