Podvádíte v MHD? Připravte si minimálně 300 korun

index-crossway

Vloni dostali černí pasažéři při namátkových kontrolách v MHD od revizorů v Teplicích 150 pokut. Někteří ale s placením příliš nespěchají. Přímo na místě, když tedy revizor zjistil přestupek, přirážku k jízdnímu coby pokutu zaplatila jen přibližně třetina přistižených.

Zbytek spadnul do kategorie: zaplatím to, ale až dodatečně. Třeba s odkazem na to, že nemají u sebe tolik peněz. Základní přirážka, respektive pokuta, za to, že někdo podváděl v MHD, činí tři stovky. Pokud ale na místě nezaplatíte, pak už vás to stojí více. Do sedmi dnů to je za 500 korun. A pak už to je za rovných tisíc korun. Revizoři, které si dopravce Veolia Transport Teplice najímá, vloni prošli při namátkových kontrolách patnáct set autobusů a trolejbusů. Největším prohřeškem bylo, že cestující zaplatil nižší jízdné, než které měl. Tedy, že třeba zvolil „dětskou“, levnější, jízdenku. Přičemž věkově již odpovídali ceně normální jízdenky. Přibližně čtvrtina přistižených cestujících neměla u sebe žádnou jízdenku. Tedy, že si třeba nevzali kontrolní kupon z pokladny u řidiče.

V teplické MHD se nastupuje předními dveřmi a platí se u řidiče. Jízdné se hradí hotově a nebo čipovou kartou. V trolejbusech i autobusech je u řidiče instalováno čtecí zařízení na čipové karty. Už je také mezi cestujícími zažité, že s kartou jezdíte levněji, protože jízdné, placené v hotovosti, bude vždy vyšší, než jízdné placené čipovou kartou, tedy ve formě elektronické peněženky. Hotově stojí jedna jízda 20 korun. Prostřednictvím karty to je 15.90 korun.

Autor:
Teplický deník

1 komentář

Jeden komentář k Podvádíte v MHD? Připravte si minimálně 300 korun


  1. No, párkrát jsem zažil, že někdo naskočil zadními dveřmi. Ve špičce si toho skoro nikdo nevšimne.

Napsat komentář