Deutsche Bahn koupí středoevropskou dopravní divizi Veolie

DB express bus | © Josef Petrák - www.zelpage.cz

Německá železniční společnost Deutsche Bahn koupí od francouzské dopravní firmy Veolia Transdev její středoevropskou dceřinou firmu pro autobusovou dopravu Veolia Transport Central Europe včetně aktivit na českém trhu. Transakce má mít hodnotu zhruba 200 milionů eur (5,1 miliardy Kč), sdělily agentuře Reuters dva informované zdroje. Podle jednoho z nich o tom rozhodne rada Deutsche Bahn v březnu.

Deutsche Bahn je odhodlána rozšiřovat své aktivity a stát se největším osobním dopravcem v Evropě. Koupě Veolia Transport Central Europe jí poskytne rozsáhlé aktivity zejména v městské autobusové přepravě. Kromě České republiky provozuje tato firma autobusovou přepravu na Slovensku, v Polsku, Srbsku, Chorvatku a Slovinsku.

Veolii Transdev vlastní mateřská společnost Veolia Envrironnement spolu s francouzskou státní bankou Caisse des Dépôts et Consignations (CDC). Veolia Environnement nyní prodává majetek za miliardy eur, aby splatila dluhy, nahromaděné za expanze vedené jejím zakladatelem a bývalým šéfem Henrim Progliem.

Hlavní činností Veolia Transport Central Europe je veřejná doprava a skupina je největším soukromým autobusovým dopravcem v regionu střední Evropy. Její vozový park čítá přes 3300 vozidel a ve svých společnostech zaměstnává více než 6300 zaměstnanců.

Autor:
ČTK

Napiš komentář

Napsat komentář