Anketa: Víte, jak budeme od nového roku cestovat?

Vážení čtenáři,
připravili jsme krátký dotazník o 9 (respektive 12) otázkách o blížící se změně v autobusové meziměstské dopravě. Cílem tohoto internetového průzkumu je zjistit, kolik procent cestujících je již seznámeno se základními informaci o provozu od 1. 1. 2015.

Vyplnění ankety Vám nezabere více než 2 minuty času.
Vyplňujte prosím zde.

Budeme rádi o sdílení této ankety mezi Vaše přátele, abychom dosáhli co největšího počtu respondentů. Děkujeme

Výsledky ankety budou zveřejněny v podobě grafů ve středu 19. listopadu 2014.

Autor:
MHDTeplice.cz

19 komentářů

19 komentářů k Anketa: Víte, jak budeme od nového roku cestovat?


  1. Budou se převádět peníze z časových průkazek mám 90 denní a končí mi v polovině ledna 2015. Vondrušková


  2. Zajímamali by mne ceny platné od 1.2015. A to jak v teplické tak ústecké dopravě. Zatím jsem je nikde neviděla.


  3. Dobrý den, budou či nebudou platit v MHD a v příměstské dopravě senioři nad 70 let? Musím říct, že informovanost je celkově zoufalá. Aktivně se o situaci zajímám, ale i tak je docela náročné zjistit všechny potřebné informace. Spousta lidí v mém okolí bez internetu netuší vůbec nic. Na předprodejním místě na Benešově náměstí v Teplicích pracovnice také jen krčí rameny a nevědí o nic víc. Což je situace měsíc a půl před spuštěním docela tristní.


  4. Upravami v primestske doprave se vracime do sedesatych a sedmdesatych let, kdy bylo cestovani z Teplic do okolnich mest a vesnic velmi spatne. Hlavne se doprava za praci a do skol skolakum z Teplic do ostatnich mest a obci zdrazi. Pro mnohe to bude velky financni naklad na dopravu. Informaci o doprave do primestskych obci je velmi malo a to, co jiz bylo uvedeno v novinach a na internetu je silene.Mnoha lidem to zkomplikuje od 1.1. 2015 zivot.

  5. Pingback: Cestující: O plánovaných změnách víme, ale nechápeme je! | MHDTeplice.cz


  6. Dobrý den, trochu sem nepochopil cenu jízdného pokud musim přestupovat abych se dostal do práce. Moje dosavadní cesta byla z Hrobu na Benešovo náměstí a z Benešovo náměstí na Anger. Nechcete mi snad říct, že si budu muset zaplatit dvoje jízdné ( Hrob-Teplice a Teplice-Trnovany) a z dosavadních 550,- na 30 dní budu platit skoro 1200,-.


    • Dobrý den, platit budete pravděpodobně 650,00 Kč (Hrob-Teplice)
      Cestování MHD by snad mělo být umožněno na základě zmíněné jízdenky.

      Vše na co se ptáte k dopravě na Teplicku

      V současné době probíhají jednání s městem Teplice o vzájemném uznávání jízdenek mezi „krajskou“ DÚK a „městskou“ MHD. Přesná forma uznávání jízdenek vzejde z nového zastupitelstva Teplic, které bude schvalovat nabídku Ústeckého kraje v této věci. V tento okamžik (na začátku října), tedy nelze na 100% říci, že od ledna budete moci přestupovat na jednu jízdenku mezi trolejbusovou linkou a autobusovou linkou do Krupky. S ohledem na dosavadní konstruktivní vývoj v jednáních o uznávání jízdenek však předpokládáme, že to možné v nějaké formě bude.

      V případě, že cestujete například za prací do Krupky bude pro vás vhodné používat časovou jízdenku (v nabídce 7 denní, 30 denní nebo 90 denní), která platí z libovolné zastávky zóny v Teplicích (zatím jen pro linky DÚK) do Libovolné zastávky zóny Krupka. Počet jízd je v rámci časové platnosti jízdenky bez omezení a můžete cestovat i v jen jedné zóny (po Teplicích nebo po Krupce), a to s každým dopravcem, který je v tarifním systému DÚK. Po schválení zařazení MHD Teplice budete mít na tuto časovou jízdenku možnost cestovat bez omezení i např. trolejbusy.


  7. Reaguji na Vaše odpověď ohledně ceny jízdného. Přiznám se, že tomu přestávám rozumět. Na oficiálních stránkách i zde jsem se dočetla, že jízdenku bude možno používat i pro jízdy po Teplicích. Cituji: „Autobusové linky smluvních partnerů Dopravy Ústeckého kraje budou od 1.1.2015 integrovány s linkami MHD Teplice. Bude tedy možné jet na jednu jízdenku z okolí Teplic do města a v rámci platnosti jízdenky přestupovat.“ a také: „…Po schválení zařazení MHD Teplice budete mít na tuto časovou jízdenku možnost cestovat bez omezení i např. trolejbusy.“ Znamená to, že to neplatí u předplacených jízdenek? Že budu muset připlácet za jízdy po Teplicích? Je v to opravdu zmatek a informovanost zoufalá. Zatím jsem teda nenašla jediné pozitivum celé změny.


    • Omlouváme se Vám, ale tuto informaci jsme nějak pozapomněli… Jak říkáte, je v tom opravdu velký zmatek a především informace nejsou na jednom místě a ani je neví pověřené osoby (např. v předprodeji na Benešově náměstí). Zatím snad nebylo nikde oficiálně napsáno, zda se město Teplice již dohodlo s UK na vzájemném uznávání jízdenek.


  8. Dobrý den.

    Marně se snažím dopátrat se k informaci ohledně časových jízdenek a „volného“ pohybu v rámci pásem.
    Dám jeden příklad:
    Z města Krupka dojíždím do obce Bystřany, tedy z pásma 431 přes 401 do pásma 458.
    Zakoupím si časovou jízdenku na 90 dní za cenu 1.750,- Kč.
    Otázka zní – jak mohu tuto časovou jízdenku používat pro jiné jízdy nežli cesty do práce?
    Mohu jezdit i do jiných pásem – třeba do Dubí?
    Mohu jezdit několikrát za den?
    Mohu jezdit o víkendech?

    Děkuji.
    Milan.


    • Dobrý den,
      S jízdou o víkendech a svátcích není problém. Denní počet jízd také není omezen.
      Povolená cesta
      Ze zóny : 431 Krupka
      Do zóny : 401 Teplice
      Přes povolené zóny :
      401 – Teplice
      421 – Dubí
      431 – Krupka

      Dle toho co vím, by jste snad mohl jezdit i volně po zónách Krupka a Teplice.
      Ale nejsem si 100% jistý, zkuste se informovat v předprodeji u dopravce.


  9. Stále hledám další a další informace, jak budeme cestovat a je to zoufalé.Dojizdim z Řetenic do Krupky. Dva dny v týdnu pracuji do 15 hodin, spoj do Dubi mi však ujíždí 7 minut před koncem pracovní doby a další jede za 53 minut. V pátek pracovní doba končí v 13.30 hod. Autobus odjíždí již ve 13.15 hod. A nejbližší další spoj do Teplic jede ve 14 hodin. Dale musím ještě na spoj do Řetenic. Koukám, že nikoho nezajímá to, že budeme všichni na ulicích čekat v dešti, vedru či zimě na nějaký autobus. Potřebuji také cestovat z Řetenic do Proboštova a zpět, ale žádný přímý spoj jsem nenašla. Rovněž jsem nenašla žádný přímý spoj do Nosedlic a Dubi. Jak to tedy bude? A dnes jsem se dočetla v deníku Směr, že o předplacené jízdné do roku 2015, si budeme muset žádat koncem prosince, aby nám peníze někdo vrátil a nebudou vráceny automaticky. No lidi, to jsme dopadli.


  10. Tak jsem prostudovala informace na stránkách arrivy, tímto nepřehledným elaborátem jsem se nakonec prokousala až do konce, ale není mi z toho jasné, jaká bude situace pro studenty, kteří budou jezdit mimo Teplice (Krupka, Dubí). Dospělí bez nároku na slevu mohou časovou jízdenku využívat i na cesty v rámci Teplic, ale jestli to dobře chápu, tak u studentů to platit nebude. Jejich jízdenka už tak výrazně podraží (z 270,- na 390,-) a to budou muset platit ještě v rámci Teplic? To snad nemůže někdo myslet vážně. Vždyť by je to nakonec vyšlo dráž, než jízdenka pro dospělé, je to tak?


  11. Dobrý den.dnes jsem se konečně dostal k tomu prostudovat na internetu změny v dopravě od 1.1.2015 na stránkách MHD Teplice.Jsem opravdu v úžasu co ty naši představitelé na kraji a v Teplicích vymysleli.Je to opravdu návrat o minimálně 20 let zpět.Jsem důchodce a dojíždím do zaměstnání ze Sobědruh do Ústí-Úžín.Doposud jsem si kupoval 90 denní jízdenku na 2 pásma za 1610 Kč s kterou jsem mohl jezdit kdykoli a kdekoli po Teplicích.Nyní jsem vyčetl,že na dopravu do práce za 90 denní jízdenku zaplatím 2170 jelikož DÚK NEUZNÁVÁ ŽÁDNOU SLEVU PRO DŮCHODCE.A to jsem ještě nepochopil zda na tuto novou jízdenku budu moci jezdit po Teplicích?Takže vzhůru k novým zítřkům,oprášíme staré heslo.


  12. Jsem student, jezdím z Krupky do Litvínova. Byla jsem štastná za přímí spoj. Ale nečekala jsem tak výrazné prodražení. Ted platím za 2 legitky 600 Kč, od nového roku 850Kč za Krupka-Litvínov+ 160Kč za Litvínov cesta ke škole, protože není v centru. Přijdu o možnost využití ostatních autobusů na Teplicku. Není to trošku nevýhodné? Ušetřím 45 min cesty, ale radši bych vstávala v 5 hodin ráno, než abych si připlácela za jednu trasu skoro jednou tolik. Navíc taková diktatura co panuje… Je to ubohé, nedomyšlené. Původně jsem plánovala přežít podražení a připlatit si za celosítové jízdné… Ale proč? Když kraj není schopný skoro za půlrok domluvit se s ostatními dopravci -viz. Litvínov… Přežila bych příplatky, ale nechápu neschopnost domluvit se s městy, kde mám zaplacenou teplickou legitku. Prosím, pokud plánujete takové změny, myslete na studenty, kteří vám zařizují dopravou do školy minimálně polovinu většiny autobusů…


  13. To je zajímavé , ,před 3 dny tady byl odkaz i na jednotlivé linky a nyní nic.

Napsat komentář