Nové autobusy pro Ústecký kraj…

SOLARIS - ilustr. foto © MHDTeplice.cz

Teplice, Ústecký kraj – V polské Poznani se vyrábějí autobusy, kterými budeme od příštího roku cestovat po Ústeckém kraji. Sídlí tam jeden z výrobců, kteří dodají nová vozidla pro dopravce, se kterými uzavřel kraj smlouvu.

Zástupci kraje provádějí kontrolní cesty do provozů výrobců nových autobusů, které nasadí krajští dopravci v rámci Dopravy Ústeckého kraje od ledna 2015. Třetí návštěva proběhla ve společnosti Solaris Bus & Coach S.A v polské Poznani.

Krajská delegace si prohlédla celý proces výroby vozidel pro dva z dopravců Dopravy Ústeckého kraje, společnosti ARRIVA Teplice a BusLine. Zástupci objednatele tak měli možnost zhlédnout jak výrobu jednotlivých vozidel od počátečních fází svaření a ošetření skeletu, přes lakování a osazování komponentů až po výstupní kontrolu kvality vyráběných vozidel, tak již finální stav autobusů před dokončením.

„Návštěvou výrobců autobusů prověřujeme způsob zadání výroby jednotlivými dopravci, ověřujeme splnění zadávacích podmínek objednatele v praxi a ujišťujeme se, že vozidla budou připravena k nasazení do provozu včas od začátku roku 2015. Potvrzuje se, že kvalita výroby vozidel pro Ústecký kraj je vysoká a věřím, že cestující budou maximálně spokojeni,“ konstatoval radní Jaroslav Komínek.

„Příjemným překvapením byl rozsah a vysoká kvalita práce výroby na všech čtyřech pracovištích, které se nacházejí v Poznani a okolí. Solaris nevyrábí jen autobusy a trolejbusy, ale i tramvaje. V počáteční fázi výroby jsou všechny druhy dopravních prostředků ve stejném závodě. Radní pro dopravu Jaroslav Komínek ocenil nejen samotnou kvalitu výroby, ale i sociální program s benefity pro zaměstnance, který tento významný zaměstnavatel v regionu Poznaň poskytuje,“ uvádí se na internetových stránkách Ústeckého kraje. Solaris má zastoupení ve 28 zemích a Česká republika je třetím největším odběratelem.

Autobusy Solaris zelené barvy v počtu 31 kusů budou od ledna 2015 využívat cestující v oblastech Teplicko, Ústecko a Děčínsko. Z flotily zelených autobusů Dopravy Ústeckého kraje nabízejí nejvyšší kapacitu míst a nasazovány budou na páteřních linkách.

Autor textu, převzato od:
Oldřich Hájek, e-teplicko.cz
ilustrační foto:
 MHDTeplice.cz

 

Napiš komentář

Napsat komentář