Změny v provozu MHD Bílina platné od 1. 10. 2012

Sor CN 8.5 #456 před nádražím v Bílině | © Petr Beránek

Na základě vyhodnocení vytíženosti jednotlivých spojů a požadavků na rozšíření provozu městské autobusové dopravy Bílina do dalších částí města byly zpracovány změny, které vstoupí v platnost v pondělí 1. 10. 2012.

Linka č. 1

Provoz městské dopravy bude dále postaven na základním polookružním spojení sídliště Za Chlumem – centrum – Pražské předměstí – Poliklinika – centrum – sídliště Za Chlumem. Toto spojení bude nadále zajišťovat linka č. 1.
Jízdní řád linky platný od 1. 10. 2012

Linka č. 2

Bude navíc zajíždět Důlní ulicí do zastávky VMG a nově do městské části Na Výsluní a ke hřbitovu. Denně pojedou do zastávek Na Výsluní a hřbitov dva spoje dopoledne a dva spoje odpoledne. (O víkendech jeden spoj zajistí linka č. 3).
Jízdní řád linky platný od 1. 10. 2012

Linka č. 3

Nově vzniklá linka č. 3 bude ze sídliště Za Chlumem pokračovat do městské části Chudeřice, kde bude zastavovat v zastávkách náměstí a závod (u sklárny). Odtud bude část spojů pokračovat k VMG.
Jízdní řád linky platný od 1. 10. 2012

V pracovních dnech bude provoz prodloužen do 22.45 hod.

Zastávka před bílinským vlakovým nádražím se přesune do prostoru autobusového nádraží. MHD zde bude využívat první zastávku, nejbližší k budově vlakového nádraží.

Nové jízdní řády na označnících v zastávkách budou v podobě souhrnných jízdních řádů, ve kterých budou chronologicky seřazeny spoje všech tří linek. Odjezdy z aktuální zastávky budou zvýrazněny žlutým podbarvením. Nové jízdní řády budou na zastávkách vyvěšeny ve středu 26. 9. 2012, aby měli cestující čas se s nimi seznámit.

Věříme, že připravené úpravy přispějí ke spokojenosti obyvatelů i návštěvníků Bíliny s provozem MHD.

Více ke změnám zde.

Autor:
VTT s.r.o.

Napiš komentář

Napsat komentář