V Krupce jsou stále nespokojeni s dopravou

logo Doprava Ústeckého kraje (2015)

Dosavadní připomínky ohledně dopravy kraj nespokojeným obyvatelům Krupky zamítal, tak zvolili razantnější způsob. Píšou přímo hejtmanovi, a posílají mu petici. Tu podepsalo už přes tisíc lidí.„Je to jedna z posledních možností zvrátit arogantní přístup úředníků odboru dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje,“ píše v průvodním dopisu k petici Daniela Remenárová, zástupce petičního výboru. „Věříme, že se svým vlivem a politickými zkušenostmi zasadíte o vyřešení našich palčivých problémů,“ pokračuje v průvodním dopise hejtmanovi.

Součástí psaní adresovaném přímo na nejvyšší místa v kraji, je petice, podepsaná 1003 občany. A také odůvodnění, proč chtějí změny v dopravě. To, co jim kraj změnil od nového roku v jízdních řádech, se jim nelíbí a nevyhovuje.

„Změny nás občany uvrhly do 50. let minulého století. Nesouhlasíme se změnami v Krupce 3 a Soběchlebech,“ píše se v dopisu.

Následuje výčet odůvodnění, co je u linek č. 483, 458, 485 pro lidi nevyhovující.

Jako jeden z nejvíce palčivých problémů označují fakt, že bylo pro občany z Krupky 3 zrušeno přímé spojení do teplické nemocnice, tedy bez přestupování. „Do konce roku bylo spojení vyhovující, a to linkou č. 136. Proto žádáme její obnovení,“ lamentují tamní občané.

U linky č. 485 například upozorňují na to, že „nutí žáky základních škol v Krupce, kteří bydlí v Soběchlebech, aby chodili ze školy pěšky po komunikaci bez chodníku a bez veřejného osvětlení.“

Na druhou stranu členové sedmičlenného petičního výboru upozorňují, že linka č. 524 projíždí městem Krupka 26krát za den a téměř prázdná. „Na to jsou peníze?,“ ptají se.

 Autor:
Teplický deník

Napiš komentář

Napsat komentář