Nové trolejbusy pro Teplice – Škoda 30Tr

Škoda Electric a.s.

Po krátké odmlce budou pokračovat dodávky moderních trolejbusů do severočeských Teplic. Škoda Electric, dceřiná společnost Škody Transportation, zde získala novou zakázku na výrobu tří dvanáctimetrových vozidel typu 30Tr SOR za zhruba 28 milionů korun určenou pro tamní dopravní podnik.

„Nový kontrakt navazuje na dodávky 21 trolejbusů značky Škoda z let 2006 až 2011. Kromě Teplic jezdí naše trolejbusy v dalších dvanácti městech České republiky“ říká Karel Majer, ředitel divize Trolejbusy Škoda Electric.

Škoda Electric předá trolejbusy zákazníkovi na podzim letošního roku. Potěšeni budou i cestující, které čeká dvanáctimetrový plně nízkopodlažní třídveřový trolejbus. Snazší nástup a výstup umožňuje tzv. kneeling, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Rovněž je k dispozici vyklápěcí plošina pro vozíčkáře. Pohodlí při jízdě trolejbusem také zlepšuje výkonný systém vytápění, přehledný informační systém nebo širší uličky mezi sedadly.

Plzeňská Škodovka společně s firmou SOR Libchavy vyrobila prototyp tohoto trolejbusu již v roce 2010. Škoda Electric jako generální dodavatel trolejbusu pro něj vyrábí veškerou elektrovýzbroj včetně trakčního motoru a provádí celkovou montáž tohoto dvounápravového vozu. Provoz vozidla a náklady na údržbu výrazně snižuje asynchronní trakční motor a mikroprocesorově řízený napěťový střídač s možností přeměny kinetické energie zpět na využitelnou elektrickou energii tzv. rekuperaci energie. Škodovácké trolejbusy jsou vyráběny v souladu s požadavky na udržitelný rozvoj tak, aby způsobovaly menší znečištění a vykazovaly vyšší energetickou účinnost.

Již dříve jsme psali:

Teplice nakoupí další trolejbusy

Autor:
www.skoda.cz

Napiš komentář

Napsat komentář