Nový kruhák v Duchcově nabírá skluz i kritiku

Informační akce a představení nových autobusů DÚK - OC Olympia 11. prosince 2014 - SOR CN 12.3(#711) a Solaris Urbino 15.

Všechny autobusy na okružní křižovatku vjedou asi až po kolaudaci.
Na nově vybudovaný kruhový objezd v Duchcově míří kritika. Lidem vadí posouvání termínu dokončení. Provozovatel linkové dopravy Arriva City zase namítá, že se na kruháč „nevejdou“ jejich 15 metrů dlouhé autobusy.

Kolaudace okružní křižovatky, které se říká „křižovatka u hodin“, by měla proběhnout do konce února. Do té doby by se měly na objezd podle města vrátit všechny „zelené“ linkové autobusy. Některé z nich totiž stále jezdí po objízdných trasách a podle radnice tak neúměrně zatěžují městské silnice a znepříjemňují život tamějším lidem.

„Někteří lidé z ulice Družby si na provoz autobusů stěžují. Chci o jejich rychlejším návratu jednat na kraji,“ pronesl starosta.

PŘIPOMÍNKY ŘEŠÍ ÚŘAD

Z vyjádření Arriva City vyplývá, že některé zelené autobusy budou jezdit po objízdných trasách, dokud nebude stavba řádně zkolaudována.

„Naše připomínky k průjezdu okružní křižovatkou ve směru od Oseka na Teplice a zejména k nebezpečnému náklonu autobusů způsobenému nutností projíždění středového vyvýšeného prstence vnitřními koly zadních náprav jsme podali na speciální stavební úřad v Teplicích,“ píše ve stanovisku Jaroslav Schlosser ze společnosti Arriva Teplice.

Správa a údržba silnic Ústeckého kraje (SÚS), která pro kraj stavbu zajišťuje, má jasno. Normy při stavbě porušeny nebyly. „Při zpracování projektové dokumentace jsme prověřovali i možnost bezproblémového průjezdu autobusů a návěsových souprav pomocí vlečných křivek s vyhovujícím závěrem,“ sdělila Vlasta Fischerová ze SÚS.

Autor, převzato z:
Martin Košťál
Teplický deník.cz

Napiš komentář

Napsat komentář