Změny v MHD od 5. 11. 2017

Výměna JŘ. Benešovo nám. 26. 6. 2013

Od neděle 5. listopadu se mění trasy některých trolejbusových i autobusových linek.

Cestující, kteří využívají pro přesun v lázeňském městě hromadnou dopravu, čekají od neděle nové úpravy linek. V krátké době už druhé, protože ty předchozí radikálně změnily MHD v září.

„Nové změny reagují na připomínky a podněty od veřejnosti. Souvisejí také s ukončením stavebních prací v ulicích, kudy MHD jezdí,“ říká vedoucí odboru dopravy teplického magistrátu Ivana Müllerová.

Pozitivně vidí chystané úpravy předák řidičů Arriva City Teplice Josef Linhart. „Určitě to neuspokojí všechny lidi, ale oproti tomu, co funguje od září, to bude rozhodně změna k lepšímu,“ komentuje šéf odborů. Záporně se vyjadřuje k nočním linkám. „Jsou nevyužité a pro naše město zbytečné,“ míní.

Podle vedení města jsou úpravy provozu nadčasové. „Jsou připraveny tak, aby se po dodání pěti trolejbusů s alternativním pohonem v příštím roce systém linek nemusel zásadnějším způsobem měnit,“ dodává Müllerová.

Zažití jakýchkoli úprav provozu je vždy náročné především pro seniory, kterých jezdí městskou dopravou hodně. „Už nemám takovou paměť. Navíc si nerada zvykám na změny. MHD využívám pouze občas pro cestování za nákupy,“ říká 73letá Miluše Nováková z Teplic.

„Dlouhá léta jsem byla zvyklá na svoji jedničku, ale ta už jezdí jinudy, takže se stejně musím vždycky podívat na jízdní řády,“ poznamenává starší žena na zastávce MHD.

 

Autor:
Petr Málek, Teplický deník

Napiš komentář

Napsat komentář