Srážka trolejbusu s autobusem si vyžádala 14 zraněných

Třináct lehce zraněných a jeden těžce zraněný řidič trolejbusu, to je výsledek srážky trolejbusu a autobusu, ke které došlo ve čtvrtek krátce před čtvrtou hodinou odpoledne na křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela v Teplicích.

Malé dítě v kočárku zůstalo naštěstí zcela nezraněné. Masarykova ulice musela být uzavřena. Zasahovali záchranáři včetně vrtulníku a hasiči. K nehodě se pro Deník vyjádřil Petr Havlík, ředitel Arriva Teplice: „Je mi to velmi líto, ale musím potvrdit, že ve čtvrtek odpoledne se v Teplicích krátce před čtvrtou hodinou srazil náš trolejbus a autobus a několik cestujících se zranilo. Trolejbus jedoucí na lince číslo 10 narazil v křižovatce ulic Masarykova a U Červeného kostela zezadu do autobusu linky 488. Co se přesně odehrálo a proč ke střetu došlo zatím nevíme, příčina nehody se stále vyšetřuje. Řidiče trolejbusu transportoval vrtulník do nemocnice. Pevně věřím, že budou všichni cestující i náš kolega v pořádku.“

Sanitky převezly osm lidí do teplické nemocnice a šest lidí je v ústecké nemocnici. Jednoho řidiče přepravil vrtulník do traumatologického centra v ústecké nemocnici. Cestující s lehčími poraněními zřejmě budou ještě dnes propuštěni domů.

Nehodu vyšetřuje vedle policie i drážní inspekce, pod kterou spadá vedle železniční také trolejbusová doprava. „Příčina nedobrzdění trolejbusu bude předmětem dalšího šetření. Celkově byla škoda vyčíslena na 800.000 korun, z toho 600.000 na trolejbuse a zbytek na autobuse,“ sdělil ČTK mluvčí inspekce Martin Drápal.

Místo střetu bylo kvůli nehodě zhruba tři hodiny uzavřeno. Odtahová služba poškozená vozidla večer odvezla a krátce před 19:00 pustili policisté na křižovatku znovu veškerou dopravu.

Zdroj:
Teplický deník

Napiš komentář

Napsat komentář