Dopravce roku: Cena poroty patří Arrivě!

dopravce roku 2014

Nejlepším dopravcem Ústeckého kraje v roce 2014 zvolili cestující společnost BusLine a.s., která uspěla i ve vedlejší kategorii. Na druhou příčku dosáhl loňský vítěz Autobusy Karlovy Vary a.s. Třetí pozice patří autobusovému dopravci ČSAD Slaný a.s. V sedmém ročníku ankety Dopravce roku 2014 Ústeckého kraje hlasovalo stejně jako v loňském roce 1600 cestujících.

Výsledky ankety jsou pro Ústecký kraj důležitým ukazatelem spokojenosti občanů s úrovní veřejné dopravy a jednotlivými dopravci. Věřím, že se zaběhnutím nového systému Doprava Ústeckého kraje, který startuje 1. ledna 2015, se kvalita  dopravy i spokojenost cestujících ještě zvýší,“ uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

Předání ocenění nejlepším dopravcům Ústeckého kraje proběhlo v rámci slavnostního večera v Císařském sálu Muzea v Ústí nad Labem za účasti hejtmana Oldřicha Bubeníčka a radního Jaroslava Komínka, krajských zastupitelů, zástupců odborné poroty, dopravních společností a médií. Vyhlašovatelem ankety je Krajský úřad Ústeckého kraje, který tímto způsobem usiluje o další zkvalitňování autobusové i železniční přepravy v kraji.

Velké poděkování patří všem deseti autobusovým dopravcům, kteří pro kraj jezdili na základě osmileté smlouvy. Za tu dobu odjezdili desítky milionů kilometrů a přepravili statisíce cestujících,“ řekl radní pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek.

Do ankety byli nominováni všichni dopravci, kteří mají uzavřenou smlouvu o zajištění veřejné dopravy s Ústeckým krajem: ČSAD Slaný a.s., BusLine a.s., Autobusová doprava s.r.o. Podbořany, DP města Děčína, a.s., ARRIVA TEPLICE s.r.o., DP měst Mostu a Litvínova, a.s., DP měst Chomutova a Jirkova a.s, Autobusy KAVKA, a. s., DP města Ústí nad Labem a.s., Autobusy Karlovy Vary a. s., České dráhy, a.s., Vogtlandbahn-GmbH.

Kromě hlavní kategorie se udělovala ocenění i ve vedlejších kategoriích – spolehlivost, pohodlí a čistota dopravních prostředků, jednání dopravní obsluhy. O vítězi zvláštní kategorie „Cena poroty“ rozhodli odborníci na dopravu a zástupci kraje.

Dopravce roku 2015 - www.kr-ustecky.czHlavní cenu odborné poroty si odnesla ARRIVA TEPLICE s.r.o.

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček vylosoval z došlých platných hlasovacích lístků deset výherců, kteří obdrží hodnotný dárek od Ústeckého kraje. První tři se mohou těšit na poukázku na nákup elektroniky, ostatní balíček regionálních výrobků.

Přehled vítězů hlavní kategorie:

1. místo 2014 BusLine a.s.
2013 Autobusy Karlovy Vary a.s.
2012 Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.
2. místo 2014 Autobusy Karlovy Vary a.s.
2013 České dráhy, a.s.
2012 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.
3. místo 2014 ČSAD Slaný a.s.
2013 BusLine a.s.
2012 BusLine a.s.

Přehled vítězů vedlejších kategorií:

Spolehlivost 2014 BusLine a.s.
2013 Autobusy Karlovy Vary a.s.
2012 Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.
Jednání dopravní obsluhy 2014 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.
2013 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.
2012 BusLine a.s.
Pohodlí a čistota dopravních prostředků 2014 České dráhy, a.s.
2013 České dráhy, a.s.
2012 Vogtlandbahn GmbH

Přehled vítězů CENA POROTY:

1. místo 2014 ARRIVA TEPLICE s.r.o.
2013 České dráhy, a.s.
2012; BusLine a.s.
2. místo 2014 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.
2013 Dopravní podnik města Děčína, a.s.
2012 České dráhy, a.s.
3. místo 2014 České Dráhy, a.s.
2013 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.
2012 Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s.

Dopravce roku 2015 - www.kr-ustecky.czSpolečná fotografie všech vítězů a oceněných

Zdroj:
Ústecký kraj
www.kr-ustecky.cz

Napiš komentář

Napsat komentář