Doprava Ústeckého kraje s novým logem

logo Doprava Ústeckého kraje (2015)

Ústecký kraj zajišťuje na svém území veřejnou přepravu osob v závazku veřejné služby.
Rozsáhlá síť je tvořena systémem regionálních železničních a autobusových linek se  vzájemnou koordinací tras a rozsahu spojů.  Dosud však nebyl k dispozici výstižný názév zastřešující všechny aktivity spojené s touto službou.

Tak jako má Ústecký kraj charakteristické názvy a symboly pro určité odvětví; např. Brána do Čech, má nyní prezentační název včetně loga  i odvětví zajišťující přepravu občanů.  „Doprava Ústeckého kraje“ je pro cestující využívající služeb
autobusů a vlaků objednávaných krajem novým znakem, který bude zastřešovat jednotné podmínky nabízené služby a kontrolovat kvalitativní prvky zajišťující její vyšší úroveň.

Realizační tým projektu se rozhodl prostřednictvím ankety zapojit do vzniku názvu veřejnost.  Z dodaných návrhů byla získána cenná informace, jaká slova by měl název obsahovat a jaký je potenciál jeho začlenění do podvědomí obyvateli. Cestující nebude muset zjišťovat s jakým dopravcem pojede, ale postačí, že pojede s Dopravou Ústeckého kraje.

autor, převzato od:
týdeník 5 plus 2 Teplicko

1 komentář

Jeden komentář k Doprava Ústeckého kraje s novým logem


  1. Tak hlavně aby se brzo dalo jezdit čímkoli a kdekoli s jedinou nabitou čipovou kartou od Děčína po Kadaň až Podbořany se Štětím…

Napsat komentář