Muž v Novosedlicích napadl řidiče a rozbil okno

Řidič autobusu musel volat městskou policii, protože ho v autobuse fyzicky napadl muž, který se dožadoval odvézt bez placení. S odkazem na to, že je v hmotné nouzi.
Při napadení rozbil násilník okno u autobusu. „Řidič uvedl, že stojí v Novosedlicích u parku. Když strážníci dorazili na místo, tak jim řidič autobusu ukázal muže, který okno rozbil. Strážníci ho vyzvali k prokázání totožnosti, ale ten začal být agresivní i na strážníky, proto museli použít donucovací prostředky. Muž z Krupky, ulice Dukelských hrdinů pak byl předán přivolané Policii ČR, pro podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedl k případu Tomáš Pykal, šéf dubských strážníků, kteří slouží také v sousedních Novosedlicích.

V poslední době to nebylo jediné napadení řidiče. Před dvěma měsíci došlo k napadení řidiče ženou na zastávce u Olympie. Uvedla, že ji nechtěl svézt s kočárkem, protože v autobuse už další kočárky byly. Jak říkají pravidla provozu.

Řidiči teplické MHD jsou pro podobné problémové případy školení
Pokud má řidič problém s cestujícími, ať při nástupu, kdy nechtějí zaplatit nastavený tarif nebo při přepravě samotné, tak jsou nabádáni, aby zůstali v rovině pouhého upozornění na daný přestupek. A pokud uvedený občan na upozornění nereaguje, tak řidiče školíme, aby zůstali u volantu a ze služebního telefonu zavolali městskou nebo státní polici,“ říká Vladimíra Brandová vedoucí odboru řízení provozu MHD v Teplicích.

U dopravce jsme se dozvěděli, že se takové věci stávají a většinou jsou na vině nepřizpůsobiví občané.

Autor:
Teplický deník, upraveno

Napiš komentář

Napsat komentář