Porucha kabelu zastavila trolejbusy

ev. č. 165 - 22. 9. 2007 | © Petr Beránek

Závada kabelu na měnírně vyřadila na padesát minut z provozu trolejbusy v Teplicích. Na některých místech to zkomplikovalo již tak dost přetíženou odpolední dopravní situaci ve městě. Na nejvytíženější linky dopravce nasadil zálohové autobusy. V tuto chvíli již trolejbusy opět jezdí.

Padesát minut dnes odpoledne nejezdily trolejbusy v lázeňském městě. „Chtěl jsem jet trolejbusem, ale úplně zkolabovaly. Město je dost zablokované, raději jdu domů pěšky,“ prozradil cestující Petr. Trolejbusy většinou postávaly na zastávkách, ale například na světelné křižovatce ulic Masarykova a Vrchlického pod nádražím musel řidič odstavit nepojízdné vozidlo dost něšťastně.

Zatímco někteří cestující zůstávali trpělivě v odstavených trolejbusech, jiní se vydali pěšky nebo hledali náhradní řešení, „Mně to zase tolik nevadí, můžu jet jinou linkou autobusem,“ řekl teplický chirurg Jaroslav Pichlík. Kolaps trolejbusové dopravy ve městě trval od 15.50 do 16.40.

„Zavinila ho závada kabelu na měnírně, jde o zařízení společnosti ČEZ,“ informoval dispečer firmy Veolia Transport Teplice, která městskou dopravu v Teplicích zajišťuje. Na poruchu dopravce reagoval nasazením zálohových autobusů. „Bohužel jsme nemohli zabezpečit všechny spoje. Autobus jezdil jen na nejvytíženějších linkách číslo 2 a 5,“ doplnil dispečer. Momentálně je trolejbusová doprava v Teplicích obnovena v plném rozsahu.

Autor:
Roman Nešetřil - Teplice.5plus2.cz

Napiš komentář

Napsat komentář