V centru Teplic se nedá zaparkovat

parkovaci-cedule

Od začátku prázdnin se v Teplicích neplatí za parkování. S dosavadním provozovatelem parkovišť město ukončilo smlouvu a nového zatím nevybralo. To ale přináší komplikace.

Řidiči v centru města zaparkují hned ráno při cestě do práce a odjedou až pozdě odpoledne. Přes den tak není kde zastavit. Řidiči, kteří potřebují v centru města něco jen krátce vyřídit, tak parkují doslova kde se dá. Strážníci se snaží být shovívaví a řešit přestupky jen domluvou.

Jak ale říká ředitel Městské policie v Teplicích Michal Chrdle, strážníci v poslední době musejí řešit daleko víc přestupků, spojených s parkováním, než v minulosti. A co na to říká teplický primátor za ODS Jaroslav Kubera? Tvrdí, že nejlepší je do centra města nejezdit autem.

Rada města se zřejmě bude zabývat parkováním na svém jednání v září. Jestli ale rozhodne o vypsání dalšího výběrového řízení na provozovatele parkovišť není jasné. Podle slov primátora Kubery se stejně za rok dostaví v současné době rozestavěná obchodní centra, která nabídnou stovky parkovacích míst.

Řidičům tak nezbývá než doufat, že stejná situace jako je dnes, nepotrvá ještě čtrnáct měsíců, do doby, než zahájí provoz Obchodní centrum Fontána. Situace je totiž už teď o prázdninách kritická, ještě horší ale bude až se lidé vrátí z dovolených a prázdnin.

Autor: Jan Beneš
Český Rozhlas Sever

Napiš komentář

Napsat komentář