Invalida skončil pod trolejbusem

Tak to už ne. Kam ještě zajdou někteří řidiči teplické hromadné dopravy? Už několikrát jsme Vás informovali o tom, že zejména maminky s kočárky mají mnohdy velký problém se dostat do autobusu či trolejbusu. Nástup a výstup z vozů jim komplikují sami řidiči. Ti totiž v mnoha případech nezajedou přímo k zastávce. Lidem nejvíce vadí, že řidiči neumí zajet s vozem do blízkosti zastávky.

A problém se netýká pouze maminek s kočárky. Se slzami v očích vzpomíná na otřesný zážitek s řidičem teplické MHD muž ze Sobědruh. Třicátník je handicapovaný a bez hole neudělá ani krok. A i to mu dělá velké problémy. Právě tento muž se snažil nastoupit do linky číslo 12 u Plavecké haly. Zde sice není moderní zastávka, ale to neopravňuje řidiče, aby se zachoval, tak jak se zachoval. Sám handicapovaný muž se při vzpomínce rozpláče a nezmůže se na slovo. Svědci události pak jasně říkají. „Trolejbus zastavil daleko od zastávky, přitom řidič jasně viděl, že handicapovaný muž chce nastupovat. Ten tak učinil krok ke spoji, následoval zákonitě pád a muž skončil zaklíněný pod trolejbusem.“

Kdo by čekal, že řidič své pochybení alespoň napraví, se plete. Muž seděl a ani se ze své sedačky nehnul. Muž v slzách prosil o pomoc, té se mu dostalo od spolucestujících, kteří ho vyprostili. A co řidič? Ten neustále pouze seděl a omluva? Tak na tu, kdyby handicapovaný třicátník čekal, tak by se nedočkal ani do důchodového věku.

Autor:
iTeplice.cz
Celý článek
(zkráceno)

Napiš komentář

Napsat komentář