Teplické maminky s kočárky se zlobí na řidiče

Řada z Vás to zažila. Přijíždíte autobusem či trolejbusem k cílové výstupní stanici a hlavou se Vám začne honit problém. Podaří se mi vystoupit z vozu či nikoliv, zastaví mi řidič u moderních zastávek tak, abych nemusela přeskakovat půlmetrovou díru? Právě to je zcela běžný obrázek u zastávek v Teplicích a v okolí.

„Je to někdy hrůza. Neříkám, že každý řidič nezajíždí k zastávce tak jak má, ale je jich hodně. Mám pak strach, že nevystoupím, pokud mi nikdo nepomůže,“ říká mladá maminka Dana. „Připadá mi to celé divné, jedu nízkopodlažním autobusem, zastávky jsou všemu přizpůsobeny, ale pokud řidič zastaví špatně, nevím jak mám s kočárkem přeskakovat půl metrovou díru mezi vozem a chodníkem,“ doplňuje matka dvou dětí paní Jarmila z Teplic. „Je to i o tom, že je lidem vše jedno, ale přála bych každému, aby si půjčil kočárek a šel si to vyzkoušet,“ říká rozčíleně paní Jana, která jezdí denně z Řetenic s dcerou.

Za teplický dopravní podnik Veolia Transport Teplice s.r.o. se k této problematice vyjádřil Jan Gailser, jednatel společnosti: „Pokud jde o zajíždění do zastávek vybavených kasselskými obrubníky, je zde několik problémů. Hlavní problém je v tom, že ty nejstarší jsou konstruovány na výšku 24 cm, což některým novějším typům autobusů neumožňuje najet až k obrubníku, protože jsou nižší a nešly by otevřít dveře. Nově budované obrubníky již mají výšku 20 cm. Některé zastávkové zálivy jsou zase příliš krátké na to, aby se zejména druhý vůz v pořadí srovnal a zajel až k obrubníku. Samozřejmě, někdy je to i chyba našeho řidiče. Této problematice se věnujeme a v rámci kontrolní činnosti sledujeme, jak který řidič do zálivu zajíždí. A samozřejmě chyby řidiče řešíme.“

Autor:
iTeplice.cz

Napiš komentář

Napsat komentář