Zapálili sedačku v teplické MHD, ohrozili cestující

Bylo to v minulých dnech večer, kdy tři mladíci, údajně snědší pleti, před vystupováním z vozu na zastávce Pražská v Teplicích zapálili sedačku a utekli z vozu. Ostatní cestující volali na řidiče “hoří vám autobus“.

Hořící sedačku uhasil řidič vozu. Policii ČR ani hlídku městské policie nikdo k vozu nevolal, protože pachatelé utekli. „Podobné případy, kdy „cestující“ zapalují sedačku se stávají častěji, ale většinou dojde jen k seškvaření látky,“ konstatoval Miloš Gaisler ze společnosti VTT. Nad vandalstvím kroutí nechápavě hlavou.

„Poškození nebylo způsobeno žádnou technickou závadou, ale vandalem, který se nudí se zapalovačem v kapse. Musím konstatovat, že v tomto případě jedině štěstí a pohotový zásah vedl k tomu, že autobus (3 roky starý autobus Iveco Crossway (611-616) Nám neznámé ev.č.) neshořel.

Při této “ hře “ došlo k přímému ohrožení života cestujících. Materiály používané v autobusech i trolejbusech jsou sice testované a vykazují poměrně značnou odolnost proti požáru, ale v okamžiku, kdy již k zapálení dojde je to otázka jen několika desítek sekund, kdy se z poměrně nového autobusu stane ohořelý vrak,“ podotýká Gaisler.

Autor:
TeplickyDenik.cz

Napiš komentář

Napsat komentář