ANKETA: Změny MHD cestujícím nevoní

ilustr. foto. Výměna jízdních řádů | © Archiv MHDTeplice.cz 2007

Jaké jsou úterní zkušenosti cestujících s MHD v Teplicích? Prý sice nezdražila, ale tím, že se prodloužily intervaly, je v trolejbusech a autobusech ráno a v odpolední špičce narváno.

 

„Na cestující nikdo nebral ohled, když připravovali změny. Jezdím ráno do práce v době, kdy jezdí školáci do škol a je to o život.
Nejenže je obtížné do trolejbusu nastoupit a řidič na každé zastávce musí říkat lidem, aby ještě popošli dozadu a snažili se stlačit, aby mohli nastoupit další, ale stejný problém pak mají i ti, kteří se chtějí prodrat k východu, aby vystoupili,“ rozčilovala se na Benešově náměstí Alena Králová z Teplic.

Podobné zkušenosti má z prvních dnů, kdy platí nové jízdní řády, i dvanáctiletý Martin Zeman, který bydlí na Nové vsi. „Nastupuji na trolejbus v Alejní ulici a včera jsem se do něj vůbec nemohl dostat. Když se mi to nakonec podařilo zadními dveřmi, stál jsem na jedné noze a všichni lidi na to celou cestu nadávali. Hůř na tom ale byli kamarádi, kteří jezdí na gympl do Teplic z Dubí. Aby se v pondělí dostali do školy, museli jít pěšky,“ dodal.

Autor:
TeplickyDenik.cz

Napiš komentář

Napsat komentář