Ústí nad Labem: Ženu zasáhl v trolejbuse proud

„Trolejbus zastavil ve stanici. Chtěla jsem nastoupit, ale najednou jsem ucítila křeč do celého těla. Následoval pád na zem,“ vylíčila nedávný nepříjemný zážitek paní Š. Taslarová.


Reakce řidiče trolejbusu: „Jediné, co řekl, bylo, že můžeme být rádi, že to nikoho nezabilo.Nechal všechny vystoupit a rozčiloval se nad poruchou, přivolal si servis.“
Cestující zasažená elektrickým proudem od trolejbusu si musela tedy počkat s ostatními na jiný spoj, aby se dopravila domů. Do dalšího trolejbusu už nastupovala se strachem.
„Když jsem přišla domů a vylíčila, co se mi stalo, tak mě otec odvezl na Emergency do nemocnice. Měla jsem zrychlené EKG a vysoký tlak. Lékař mi řekl, že to mám od toho zásahu elektrickým proudem,“ pokračovala ve vyprávění. Teď se při cestování městskou hromadnou dopravou bojí, že se to může kdykoliv opakovat.
Ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Tomáš Kraus o poškozené cestující nevěděl a řekl, že nechá celou věc prošetřit. Podle něj ke zkratu došlo vlivem nepříznivých podmínek, přestalo plnit svou funkci izolační zařízení. Kombinace sněhu a solanky vytváří roztok, jenž negativně působí na motory, podvozky i jiná příslušenství,“ uvedl Kraus. A slíbil, že znovu nechá všechny trolejbusy zkontrolovat.

Vyjádření výkonného ředitele

„Trolejbusy jsou vybaveny indikátory dotykového napětí, jež řidiči signalizují poruchu izolačního stavu trolejbusu. Z dosud neznámých důvodů však v tomto případě zařízení nefungovalo. S cestující zasaženou elektrickým proudem se budeme chtít spojit a jednat s ní o kompenzaci vzniklé újmy.“
Tomáš Kraus, výkonný ředitel DP


100 ze 175 hlasujících občanů se nyní bojí cestovat MHD v Ústí n. L.
(Vyplívá tak z ankety Ústeckého Deníku)

Autor:
www.ustecky.denik.cz

Napiš komentář

Napsat komentář