Řidiči dostali nealkoholické pivo

Policisté při preventivní akci stavěli i řidiče MHD | Foto: PČR Teplice

Tomu, kdo holduje pivu a nechce se ho vzdát, ačkoli usedá pravidelně za volant, představili tepličtí policisté vhodnou alternativu. A to při celorepublikové akci, kde chtěli upozornit na pivo bez alkoholu.

Jak uvedl mluvčí teplické policie Daniel Vítek, tak cílem projektu bylo zvýšit povědomí řidičů o nealkoholickém pivu. „To představuje vhodnou a bezpečnou náhradu alkoholického piva před usednutím za volant motorových vozidel,“ vysvětlil.

Policisté nemluvili s řidiči jen o pivu, ale také kontrolovali, jestli mají šoféři v pořádku vozidla a předepsané doklady. „U všech provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu,“ upozornil Vítek. Zástupce týmu BESIP rozdával řidičům, kteří se nedopustili žádného přestupku, reflexní materiály a drobné dárky a řidiči, kteří měli negativní dechovou zkoušku, dostali nealkoholické pivo a jednorázový alkoholový tester.

Celkem policisté zkontrolovali 34 vozidel a z toho tři hříšníci žádné dárky nedostali. „U jedné ženy byla pozitivní zkouška na alkohol v dechu v hodnotě 0,14 promile,“ řekl mluvčí a dodal, že další z řidičů neměl vozidlo odpovídající technickému stavu, takže z místa musel odejít pěšky, poslední dokonce odjel s policisty. V tomto případě se jednalo o cizince, jehož pobyt na území naší republiky je nežádoucí.

Autor:
5PLUS2 Teplicko, 19. 8. 2013

1 komentář

Jeden komentář k Řidiči dostali nealkoholické pivo


  1. Nojo, když ale to nealkoholický pivo je hnusný nejen normálně vychlazený ale i podchlazený a dá se vypít snad jen po vepřo-knedlo-zelo, pečeným bůčku či bramborácích. Já se vůbec lidem nedivím, že po obědě si dají radši desítku, než birela…

Napsat komentář